ΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΛΟΣΑΙΟΝ!

Σε μία πόλη όπως η Θεσσαλονίκη, που είναι συνώνυμη του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας, υπάρχουν κάποιοι χώροι σταθμοί, που είναι άμεσα συνυφασμένοι με την ιστορία και την κουλτούρα της.

Ένας από αυτούς, είναι το κινηματοθέατρο ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ, η παρουσία του οποίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης ξεκινά το 1965 και από τότε έχει να επιδείξει μία αξιοζήλευτη πορεία μέσα στον καλλιτεχνικό χώρο και χρόνο, την οποία αναπολούν οι παλαιοί και ανακαλύπτουν οι νέοι θεατρόφιλοι της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Στο ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ έχουν κατά καιρούς φιλοξενηθεί εμβληματικές παραστάσεις, με καλλιτέχνες (Αλίκη Βουγιουκλάκη, Κώστας Βουτσάς,κ.α.) που έγραψαν το όνομά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Σήμερα το ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ, ως ένας από τους μεγαλύτερους κλειστούς χώρους στη Θεσσαλονίκη,έχοντας προχωρήσει με μία σημαντική ανακαίνιση της σκηνής, της αίθουσας, των βοηθητικών χώρων και των τεχνικών δυνατοτήτων του, έρχεται να επανασυστηθεί στο φιλοθεάμον κοινό ως ένας πολυχώρος πολιτισμού (θέατρο, κινηματογράφος, μουσική)!

ΣΤο κινηματοθέατρο διαθέτει σκηνή διαστάσεων 9,20 μ. βάθος με 18,90 μ.πλάτος από τοίχο σε τοίχο και 14,80 μ. από κουίντα σε κουίντα, ύψους 7,05 μ.Η αίθουσα με 680 θέσεις έχει δυνατότητανα φιλοξενήσει μέχρι και 720 άτομα.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ